Procesul torţionarilor ia amploare! Iliescu se teme că peste 50 de ani i-ar putea veni şi lui rândul

Condamnarea iminentă a lui Alexandru Vişinescu şi a altor torţionari comunişti îi dă palpitaţii lui Ion Iliescu, care şi-a exprimat într-un interviu recent îngrijorarea în acest sens. Preşedintele de onoare al PSD se teme că, în acest ritm, peste 40-50 de ani i-ar putea veni şi lui rândul să fie tras la răspundere pentru crimele comise.

“Sunt terifiat”, recunoaşte Iliescu. “Acum, în floarea vârstei, tind să uit că peste câteva decenii, când voi fi şi eu bătrân, nişte derbedei s-ar putea să vrea să mă pedepsească pentru că vor fi înţeles greşit modul în care eu şi prietenii mei din Valea Jiului am apărat democraţia şi statul de drept împotriva unor drogaţi fascişti. Slavă lui Marx că mai am o grămadă de timp să mă gândesc ce-i de făcut, iar în 50 de ani oricum se pot schimba multe.”

Pe de altă parte, prietenii îi sugerează fostului preşedinte să nu-şi facă griji: “Toată lumea ştie că pedepsele se dau cu suspendare când ai peste 70 de ani, darămite la 140 de ani, cât o să aibă nea Nelu. Probabil au să-i dea chiar o medalie de aur şi o pensie în plus în loc de pedeapsă”, a declarat Ba’al Acrişor, entitate demonică şi apropiat al familiei Iliescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
3 septembrie 2013 10:09

Alte articole

Vezi mai mult