Se vede că monarhia e pe ducă! Anul ăsta, de Ziua Regelui la Peleş, micii au fost pe bani

Ca în fiecare an, Sărbătoarea Regalităţii a atras mii de fani ai feudalismului la Castelul Peleş din Sinaia! Printre porumbei albi şi fracuri elegante, participanţii n-au putut însă să nu remarce un detaliu care marchează, spun ei, asfinţitul familiei regale române: anul ăsta, pentru prima oară în mai bine de 100 de ani, micii au fost pe bani.

“Duse sunt vremurile când domniţe în rochii de voal şi cavaleri în armură primeau la intrarea în Castel, complet gratuit, patru mici zemoşi pe un platou înflorat de carton franţuzesc!”, a oftat Sir Decebal Popescu, regalist din Galaţi. “Chiar şi în anii comunismului, când Regele era în exil, nu plăteai niciodată micii sau fasolea la seratele pe care le organiza în Elveţia. Acum te pun ăştia să decartezi 2 lei pentru un amărât de mititel, 4 lei pentru o bere răsuflată, la pahar de plastic… Ce-i aici, Ziua Regelui sau festival de folk?”

“Eu cred că securistul de Duda e de vină”, a adăugat un pensionar, apăsând între gingii un cârnat de Pleşcoi.

Cu toate acestea, alţi nostalgici ai monarhiei spun că s-au simţit bine şi abia aşteaptă următoarea aniversare. “Ruby a făcut playback, dar Vali Vijelie a fost în formă, şi nici cu maestrul de ceremonii nu mi-e ruşine. Văru Săndel ştie să se facă iubit şi de nobilime, şi de omul de rând!”, a comentat un viconte din sectorul 4 al Capitalei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
10 mai 2016 16:54

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult