Ţările arabe au o veste proastă pentru România! Dacă faci o moschee uriaşă, nu apare petrol sub ea

“Puteţi să faceţi câte moschei vreţi, tot nu o să vă umpleţi de petrol!” Astfel sună telegrama adresată recent guvernului României de către familia regală a Arabiei Saudite. Vestea a căzut ca un trăsnet asupra oficialilor de la Bucureşti, care sperau să transforme Capitala într-un nou Dubai, dând startul unei noi ere a belşugului de sorginte petrolieră.

Cu puţin timp în urmă, liderii Puterii şi ai Opoziţiei căzuseră de acord în ceea ce priveşte construcţia unui lăcaş de cult musulman în zona Romexpo, declarând la unison: “Ţările cu musulmani au petrol, deci ar trebui să construim o moschee şi să dăm drumul la ţuţuroi!”

„Deşi toate studiile arătau că, într-adevăr, zăcămintele de petrol se află deseori în apropierea moscheilor, ţara noastră a învăţat o lecţie dură: corelaţia nu implică şi cauzalitate”, a comentat premierul Victor Ponta, cu ochii în lacrimi. “Dacă e adevărat ce spun arabii, vom fi doar o ţară săracă cu o moschee mare. Un fel de România cu moschee.”

„Când te gândeşti că eu îmi comandasem deja o insulă artificială şi un Burj al-Arab. Voiam să-l cheme Burj Ponta şi să fie din aur…”

Mai rău, transmit surse din meteorologie, deşi niciun strop de petrol nu ar urma să iasă din întreaga afacere, căldura de la Bucureşti ar semăna deja cu cea din Emirate, Arabia Saudită sau Irak.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
21 iulie 2015 01:22
Citește mai mult despre: islam moschee petrol

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult