Verdict surpriză: CEDO ne va amenda dacă în termen de 6 luni nu-l băgăm pe Dragnea la puşcărie

Avertismentul dur venit din partea Curții Europene a Drepturilor Omului vine chiar astăzi când Liviu Dragnea are un termen într-unul din numeroasele dosare în care este acuzat de corupție. CEDO transmite că a analizat situația din închisorile românești și este, într-adevăr, una gravă.

„Analizele, studiile și anchetele efectuate la nivelul sistemului de pentineciare în România arată carențe grave. Nu doar că lipsesc chestiuni elementare, cum ar fi încălzirea, izolarea termică, spațiu pentru recreere, lipsesc chiar și câțiva deținuți. Deși spațiul este construit special pentru a ține acolo oameni care afectează viața societății, România tergiversează punerea în aplicare a legilor care ar permite aducerea a cât mai mulți oameni ca Liviu Dragnea în interiorul închisorilor”, se arată în raportul CEDO.

României i s-a dat un termen de 6 luni de zile pentru a remedia deficiențele din sistemul penitenciar, în caz contrar urmând a fi supusă sancțiunilor internaționale. „Nu putem să fim colegi în Uniunea Europeană cu o nație care tot scapă infractorii printre degete, trebuie să-i prindem noi și să-i aducem înapoi. Domnilor, întăriți-vă statul”, a declarat președintele CEDO.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 aprilie 2017 12:04
Citește mai mult despre: cedo Dragnea puscarie

Alte articole

Vezi mai mult