Drona e nimic! Un pescar din Tulcea se laudă c-a prins un submarin la mămăligă

Drona Bayraktar găsită lângă Sulina e doar vârful aisbergului în materie de echipamente militare descoperite în zona din vecinătatea Ucrainei. Leonte Popov, un pescar din Mila 23, se laudă că în dimineața asta a prins un submarin rusesc clasa Yasen, la pătrățică de mămăligă cu aromă de vanilie.

”Secretul e să pui mălai măcinat mai grunjos, să simtă submarinul că molfăie ceva. Îl lași să muște, nu tragi ca apucatul, că-i sare cârligul din gură. Tragi spre mal și trebuie să ai minciogul pregătit, că-ți sare înapoi în apă, submarinul rusesc e cel mai șmecher, mai ales ăla de vânătoare”, explică pescarul.

Din păcate, submarinul nu poate fi arătat. Leonte spune că a eliberat submarinul, pentru că el pescuiește sportiv: ”Păstrez doar ce mănânc, restul le dau drumul să mai crească”.

Alți pescari din zonă spun că Leonte nu a fost cinstit. ”S-a dus seara la baltă, a băgat la mal un sac de mălai, l-a tăiat cu cuțitul și l-a lăsat toată noaptea, ca nadă pentru submarine. Păi așa, normal că prinzi. Pe vremuri părinții noștri prindeau și submarine de-alea nucleare rusești, le feliau, le uscau, le dădeau sare sau le afumau, ieșea o ciorbă din ele de-ți sticleau ochii pe întuneric”, povestește un alt pescar.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
24 mai 2022 13:01
Citește mai mult despre: pescar submarin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult