Starea jalnică a medicinei româneşti afectează negativ performanţele sportivilor! Un reportaj al cotidianului brazilian Chouriço a scos la iveală situaţia dramatică a atleţilor români, care - în lipsa unor substanţe moderne, precum steroizii anabolizanţi sau amfetamina - sunt nevoiţi să se dopeze ca pe vremea străbunicilor, cu descântece şi rădăcini.

dopaj_babesc_sunatoare_musetel.jpg
“Mai bine de jumătate din lotul României a fost depistat pozitiv pentru muşeţel, sunătoare, coada-şoricelului şi alte câteva plante care nu fac nimic, dar contribuie la starea de bine pentru că sunt administrate sub formă de ceai fierbinte. E o formă arhaică de dopaj care în lumea civilizată nu s-a mai văzut de o sută de ani. Cineva să le trimită românilor nişte meldonium, pentru numele lui dumnezeu”, comentează Assos Papastratos, membru al Comitetului Internaţional Olimpic.

În urmă cu câţiva ani, Maria Câmpina, adevărata fiică a Mamei Omida şi psihologul lotului României, a fost şi ea acuzată de practici învechite. “Când a venit Drăgulescu la ea, i-a cerut o găină neagră, i-a dezlegat cununiile şi până la urmă a făcut un exerciţiu bun la sol, dar e penibil să ai rezultate bune doar când e luna plină şi Marte în casa lui Jupiter”, a apreciat Decebal Popescu, jurnalist sportiv.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 11.08.2016 16:16 Sport

National Cinematografic