Suporterii CFR Cluj sunt plătiţi de club ca să meargă pe stadion

Lucruri incredibile ies la iveală despre metodele celor de la CFR Cluj de atragere a suporterilor pe stadion. Majoritatea celor care au asistat pe stadion la meciurile CFR-ului sunt angajaţi cu contract de club şi sunt plătiţi în funcţie de numărul de meciuri la care asistă.

Un astfel de suporter „închiriat” este A. P., un şomer de 44 de ani din Cluj-Napoca. El a acceptat să vorbească, în exclusivitate pentru TNR, despre modul de racolare al suporterilor practicat de şefii CFR Cluj.

„Dom’le, eu nu am ţinut niciodată cu CFR, dar am avut nevoie de bani” – şi-a început acesta povestea. “Sunt trecut de 40 de ani, sunt şomer şi nu mă angaja nimeni. Acum trei ani, mi-a povestit un prieten că angajează ăştia de la CFR suporteri pe bani frumoşi, aşa că m-am dus şi eu. Mi-a zis că se plăteşte bine şi că n-am nevoie nici de experienţă, nici de studii, că oricine e primit. Cred că am fost câteva sute în acea zi să ne angajăm suporteri şi pe toţi ne-au luat”, ne-a spus suporterul-angajat.

Suporterii CFR Cluj primeau bonusuri pentru meciurile din deplasare

Prin contract, suporterii închiriaţi îşi luau angajamentul să asiste pe stadion la cel puţin 12 meciuri din totalul de 17 dintr-un sezon. Mai mult, primeau bonusuri dacă mergeau cu echipa în deplasări.  “La deplasări nu m-am băgat, deşi aveam drumul plătit şi primeam şi sanvişuri. Eram plătiţi dublu, dar îmi era frică să plec în deplasări. Mai ales că, după 6 luni, s-au angajat ca suporteri şi nevastă-mea, şi soacră-mea. Împreună câştigam destul de bine din meciurile de acasă, eram mulţumiţi”, spune acesta.

„Ne pontam înainte de meciuri şi primeam pliante cu cântecele galeriei”

Întrebat despre metoda prin care erau verificaţi de către club, suporterul „închiriat” spune că se ponta la fiecare meci la care asista, ocazie cu care primea şi pliante cu cântecele galeriei, pe care trebuia să le înveţe.

Acum două săptămâni, suporterul a primit o înştiinţare din partea clubului, prin care era anunţat că se renunţă la serviciile sale. „Cred că i-a ajuns criza. Au concediat foarte mulţi suporteri, însă nu ştiu pe ce criterii. Eu şi nevastă-mea am fost concediaţi, soacra, în schimb, a rămas. Pe vremuri erai încurajat să aduci şi alţii să se angajeze suporteri, primeai şi bonus dacă racolai cinci suporteri, dar acum văd că dau suporterii afară”, şi-a încheiat A.P. povestea.

Drept la replică, Iuliu Mureşan: „Măcar noi dăm bani galeriei prin contract, nu la negru, cum fac alţii”

Contactat telefonic de TNR, preşedintele de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a negat în primă instanţă că a plătit oamenii ca să fie suporteri pentru CFR, însă după ce i-am transmis pe fax o copie a contractului încheiat între club şi aşa-zişii suporteri, a recunoscut. Pe un ton vizibil iritat, acesta a replicat: „Şi care-i problema, ce vă interesează pe voi cum aduc eu suporteri pe stadion? E treaba mea, mai ales că n-am făcut nimic ilegal. Am plătit prin contract nişte oameni pentru nişte servicii. Am dat bani pentru galerie prin contract, nu la negru, cum fac alte cluburi cu galeria. Alţii trebuie arătaţi cu degetul, nu noi”.

contract_cfr_cluj

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
8 martie 2011 15:58
Citește mai mult despre: CFR Cluj

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult