Nu fi dăncil! Dă-o și tu în judecată pe Viorica Dăncilă în dosarul TNR

Nu fi dăncil! Dă-o și tu în judecată pe Viorica Dăncilă în dosarul TNR

Dacă vrei s-o dai și tu în judecată pe Viorica Dăncilă în dosarul nostru, pașii ar fi următorii:

Înainte de toate, trebuie să completezi cererea de intervenție. Poți folosi modelul nostru, va trebui doar să-ți treci numele și prenumele, adresa și CNP-ul. Dacă ai avocat, el îți va redacta cererea și nu vei mai avea nevoie de aceste instrucțiuni, dar dacă nu ai avocat, pui liniuță după ”reprezentat convențional prin”. Ca idee, tot ce e cu galben în document e editabil (inclusiv suma pentru despăgubire). Dacă simți nevoia să refaci respectivele paragrafe, să descrii modul în care te simți denigrat de faptele Vioricăi, e ok s-o faci. Ideea e să păstrezi tot ceea ce e cu negru, pentru că acolo sunt aspectele legale implicate. Iar la finalul cererii, pui numele și dai o semnătură. Deci cam asta ar fi cu cererea de intervenție.

Pe urmă, va trebui să achiți taxa de timbru. Taxa asta este 100 de lei și se plătește:

a. în cazul intervenienților cu domiciliul în România –  la oficiile poștale în contul deschis la trezorerie al primăriei în care ai domiciliul (pentru București) sau la primăria în care ai domiciliul (pentru cei din afara Bucureștiului).

b. în cazul intervenienților cu domiciliul în afara României – taxa judiciară de timbru se poate plăti: prin transfer bancar, prin online banking folosind informațiile din îndrumarul atașat;  în numerar, la oficiul poștal, prin mandat poștal, folosind informațiile din îndrumarul atașat; în numerar, direct la Trezoreria Sectorului 3 în contul deschis de către Primăria Sectorului 3 București, indicat în îndrumarul de mai jos.

Taxa asta se poate însă recupera dacă vom câștiga procesul, pentru că în cerere se solicită și cheltuieli de judecată.

Cererea și dovada plății taxei de timbru, în original, va trebui să le trimiți la Tribunalul București. Ai trei variante:

•    personal la registratura secției a III-a Civilă a Tribunalului București (adresa: Bulevardul Unirii nr.37, sectorul 3, cod poștal 030823; camera 010), în trei exemplare – unul pentru Călin Petrar, unul pentru pârâtă și unul pentru instanță (evident, dovada plății taxei de timbru în original va fi în exemplarul către instanță);

•    prin poștă, în trei exemplare, unul pentru Călin Petrar, unul pentru pârâtă și unul pentru instanță;

•    sau prin e-mail (trb-grefiersefs3civ@just.ro).

Atenție!!! Există și posibilitatea să trimiți doar cererea de intervenție (fără dovada plății taxei) și instanța să îți pună în vedere, printr-o citație, să plătești taxa de timbru în termen de 10 zile de la primirea comunicării. Dacă nu plătești, cererea ta se anulează ca netimbrată.
Recomandăm totuși ca cererea să fie trimisă la Tribunal însoțită de dovada plății taxei de timbru.

Prevederile legale pe larg și detalii pentru plata taxei de timbru găsești în acest PDF.
Descarcă cererea de intervenție în dosarul TNR
Sau o poți accesa în Google Doc.

Comentarii 43 comentarii

  • M-ati prins – stiu, e aproape sigur ca o sa pierd 100 de lei, dar pur si simplu e fun sa o dau in judecata pe iresponsabila.

    • Fix la asta ma gândeam si eu :))

  • Pe 21 August o sa ajung in tara, cu prima ocazie particip la acest gest firesc, cred ca ar trebui sa fie datoria fiecarui Roman si platitor de taxe, sa faca acelasi lucru.

  • Buna. Am si eu 3 intrebari la obiect inainte sa o depun si sa mai cooptez câțiva prieteni:
    1: anexele la care se face referire în cererea de intervenție sunt deja depuse la dosar de către Călin Petrar sau sunt si ele urcate undeva si nu le vad?
    2: in justificare se pot aduce și argumentări din Constituție?
    3: care e termenul limită de depunere?
    Multumesc!

    • Am întrebat avocatul și o să revenim cu răspunsul imediat ce-l vom avea.

    • Deci, avocat dixit:
      1. da, sunt depuse la dosar.
      2. da
      3. pana la finalul dezbaterilor in prima instanta, chiar si in apel, dar cu acordul partilor (nu mizati pe acest lucru).

  • Salut. Nu sunt in tara si nu ma pricep. Implica prezentare personala? Evident ca nu am avocat. Dar spectacolul face banii!

    • Nu implica prezenta personala, este solicitata judecarea in lipsa…

  • Solutia cea mai simpla de trimitere a documentatiei, este varianta pe mail.Dar la cine mai exact ajunge documentatia, daca trimitem pe mail?

    • Ajunge la Tribunalul Buc – Sectia a III -a CIVILA

    • Trimiterea pe mail nu scutește depunerea cererii in original.
      Instanta ia in considerare doar cererile semnate olograf de parti.
      Pe mail ar fi ok doar daca documentele ar fi semnate electronic, varianta care ma îndoiesc ca este accesibila majorității oamenilor.

    • TNR, putem avea o confirmare/infirmare de la avocat, va rog, daca e de ajuns trimisul pe mail (semnat, dar scanat) ? Si eu am trimis tot pe mail si nu sunt foarte sigur ca e de ajuns.

    • La dosar exista deja o cerere de interventie… Numele intervenientului incepe cu C…

    • Cu tot respectul, dar cererile de chemare in judecata se pot trimite pe mail. In practica se intalneste foarte frecvent. Dar ca sa nu ramaneti nelamurit si legat de partea legala va redau si continutul unui articol relevant din codul de procedura civila.
      Art. 199
      Înregistrarea cererii
      (1) Cererea de chemare în judecată, depusă personal sau prin reprezentant, sosită prin poştă, curier, fax sau scanată şi transmisă prin poştă electronică ori prin înscris în formă electronică, se înregistrează şi primeşte dată certă prin aplicarea ştampilei de intrare.

Postari recente

Vezi mai mult