Pregătiți pentru urgie! Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început deja să trimită zeci de birturi mobile în zona Moldova, în apropierea localităților care sunt cele mai vulnerabile în caz de viscol și ninsoare. 

birt-mobil-isu.jpg

„Am deplasat birturi șenilate, dotate cu băutură de ultimă generație, șenilate, care pot traversa orice teritoriu indiferent cât este de accidentat, pentru a ajunge la sinistrați. Birtul conține un caiet cu foi din polipropilenă rezistentă la intemperii, ca să nu se șteargă datoriile, o tonă de spirt curat, cafea și pahare de plastic”, a precizat col. Ion Hadrian, șeful operațiuni speciale din cadrul ISU. 

Măsura vine ca urmare a problemelor întâlnite în anii trecuți când, în urma ninsorilor, zeci de localități au rămas izolate, neavând acces la birt zile întregi. Locuitorii s-au descurcat cu ce au putut, ajungând să bea gaz de lampă, aftershave Tarr sau pastă de dinți fermentată până au venit primele ajutoare cu băutură. În multe localități, oamenii disperați au pus mâna pe lopată și au deszăpezit singuri drumul până la cârciumă, ajungând epuizați la obiectiv, de abia mai puteau să bea. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 10.01.2019 17:11 Social

National Cinematografic