Îndrăgitul castel Peleş, aflat în proprietatea privată a Casei regale, va fi termoizolat şi dotat cu geamuri tip termopan! Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de secretarul familiei de România, vicontele Onufrie, lăsându-i muţi de uimire pe cetăţenii din Sinaia, dar şi pe turiştii sosiţi tocmai de la Ploieşti ca să vadă fermecătoarea construcţie.

regele_izoleaza_pelesul_termopan.jpg
Aflat în vizită oficială la o casă de amanet din staţiunea montană, principele Duda a confirmat şi el zvonul care circula de mai multă vreme în rândurile nobilimii: “E adevărat, vom instala termopane la principalele ferestre ale Peleşului, pentru că alteţa sa, regele Mihai, are o vârstă şi nu mai suportă curentul. Mai ales la urechi. Îl trage foarte tare la urechi aerul rece de Peleş.”

“În plus, vom izola cu polistiren faţada dinspre vale, ca să mai reducem din cheltuielile cu încălzirea. Nu mai puteam amâna lucrarea, în spatele tronului s-a format igrasie după ultima ploaie iar administratorul regal ne somează să plătim întreţinerea regală!”

Pentru a-i linişti pe arhitecţii care susţin că o asemenea lucrare ar distruge încântătorul palat, Casa regală a adus asigurări că va folosi doar rame din PVC de cea mai bună calitate şi polistiren extrudat de 10 cm.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Friday, 15.01.2016 16:51 Politic

National Cinematografic